);
Supraveghere cu drone

Dronele in agricultura sau apogeul tehnologic al agriculturii moderne

By 27/11/2017 No Comments

Multi se intreaba la ce foloseste asa  numita metoda cu “dronele in agricultura”. Agricultura este un domeniu extrem de amplu, in care munca se imbina deopotriva cu rezultatele obtinute si cu o satisfactie pe masura. Cu toate acestea, timpul reprezinta bariera de care se lovesc din ce in ce mai multi utilizatori, mai exact timpul necesar analizei si monitorizarii terenurilor si a culturilor, astfel incat rezultatele sa fie cat mai bune. De aceea noi incercam sa venim in intampinarea clientilor nostri punandu-le la dispozitie metode inovative de monitorizare a terenurilor si a culturilor, cum este cea cu dronele in agricultura, astfel incat volumul de munca sa se reduca semnificativ, si o data cu el si valoarea investitiilor si a costurilor datorate intretinerii constante aferente acestora.

 Munca de fermier presupune omniprezenta, iar uneori acest lucru este dificil de realizat. Pentru aceasta insa tehnologia isi face incet-incet loc si in domeniu agricol si iata-ne astazi monitorizand cu dronele in agricultura,  segmente intregi de teren, adevarate loturi, incercand sa rezolvam problemele ce pot aparea de-a lungul timpului in ceea ce priveste culturile noastre. O data identificate aceste probleme, folosind drone agricole, este lesne de inteles ca se impune un ansamblu de masuri ce au in vedere corectarea si imbunatatirea acelor parametri care dau peste cap eficienta si rezultatele pe care ni le dorim si pe care le asteptam.

Metoda cu “drone agricole” ne poate da informatii diverse despre caracteristicile terenului sau despre felul in care arata culturile noastre. De aceea incercam sa oferim cele mai bune astfel de tipuri de produse, care sa eficientizeze folosirea resurselor, si care sa redea cu exactitate caracteristicile intalnite in teren.

Exploatarea naturala a terenului poate fi uneori impiedicata sau ingreunata de anumite probleme ce pot aparea din cauze total independente de vointa beneficiarilor si tocmai de aceea este indicat ca aceste drone folosite in vederea obtinerii de informatii sa fie utilizate in mod constant, in vederea obtinerii unor culturi lipsite de daunatori sau boli.

 Dronele folosite in agricultura vor putea transmite informatii clare cu privire la dispunerea parcelelor si a eficientei anumitor resurse aplicate ca masura corectiva sau ca masura preventiva, fiind capabile sa realizeze zboruri de circa o ora, sa strabata distante de cativa kilometri si sa cartografieze suprafete intinse de teren in vederea analizarii acestora. Traseul dronelor poate fi stabilit in prealabil, in functie de zona pe care ne dorim sa o acoperim, avand in acest fel acces informatic la toate detaliile din teren (inaltimea plantelor, gradul de umiditate, tipul solului, prezenta bolilor sau a daunatorilor, aspectul frunzelor si al plantelor, etc.).

 

Venim asadar in intampinarea antreprenorilor care cauta in permanenta noi metode de a-si imbunatati productivitatea, obtinand in acest fel rezultate semnificative prin aportul tehnologiei. Noi va punem la dispozitie drone specifice segmentului agricol, astfel incat informatiile cu privire la terenurile aflate in posesie, dar si informatiile privitoare la starea culturilor, sa fie la indemana oricarei persoane care isi doreste mai multa siguranta si eficienta in exploatare.

Folosirea unor drone in agricultura, sau mai bine spus folosirea agriculturii de precizie, reprezinta in mod clar viitorul in acest domeniu. Etapele tehnologice pot fi realizate de acum inainte cu o mai mare usurinta, acest lucru conducand catre o eficienta maxima in ceea ce priveste productia si, de ce nu, catre posibilitatea gestionarii mai eficiente a resurselor temporale ale utilizatorilor, ale fermierilor care fac din agricultura un adevarat mod de viata.

Leave a Reply